Det finns fler svenskar än vad man kanske tror som någon gång hamnat i en svår situation där ekonomin tagit stryk och många av dessa personer har tyvärr haft oturen att dra på sig en betalningsanmärkning. Det här gör det väldigt mycket svårare att bli beviljad ett lån men det är tack och lov inte helt kört eftersom det faktiskt finns långivare som beviljar lån med betalningsanmärkning.

Pengar att betala tillbaka lånet

Om man vill ta ett lån med betalningsanmärkning är det viktigt att man i dagsläget har en stabil ekonomi. Det är inte till någons fördel att ta ett lån med betalningsanmärkning för att finansiera eventuella skulder eftersom det ofta leder till fler skulder och ytterligare betalningsanmärkningar. Har man däremot inga skulder kvar och vill ta ett lån med betalningsanmärkning för att till exempel köpa en billig begagnad bil så får det alldeles utmärkt så länge man är säker på att man kan betala tillbaka på lånet i tid.

Krav vid betalningsanmärkning

Det som krävs för att man ska få ta ett lån med betalningsanmärkning är att man någon form av inkomst men den behöver inte vara varken hög eller vara just inkomst av tjänst. Man får normalt inte heller ha dragit på sig en ny betalningsanmärkning under de senaste 6 månaderna och ha för många betalningsanmärkningar.