Många i dagens Sverige har inte gjort ett aktivt byte av sitt elbolag på minst 3 år och sitter idag och betalar tusenlappar för mycket för det valet dem gjorde för en inom elbranschen väldigt lång tid och det gör det ofta väldigt svårt för människor främst i villa som förlorar en väldigt stor del av sin inkomst på att betala något som kan vara väldigt mycket billigare.

En normalfamilj i en villa betalar i dag i genomsnitt 8000 kr för mycket per år för sin el och det kan motsvara en veckas semester för de flesta och är inte det mycket bättre att lägga dem pengarna på något roligt eller något som aktivt gör livet enklare eller bättre istället för överpriser på el.

Så om man bara jämför elpriser genom att använda tex jämföraelpriser.se så kan det leda till en besparing på flera tusen kronor. Jag som själv bor i lägenhet använde ovanstående tjänst för att jämföra priserna och sparade 5000 kr per år mot vad jag betalade tidigare genom både sänkta avgifter och elpriser.

Så gör helt enkelt som jag gjorde och jämför elpriser och se om du kan göra någon besparing som kan göra livet lite enklare och lite roligare att leva.